72/517-900 info@hazmester98.hu

Pályázati tájékoztató

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a GINOP-2.1.8-17-2017-00034 azonosító számú, „Adaptív technológiai innováció eszközbeszerzéssel a Házmester’98 Regionális Kft-nél” című projekt keretében a Házmester’98 Kft. a nyomdaipari tevékenységének műszaki fejlesztéséhez szükséges eszközöket szerezte be. A támogatás intenzitása 50%, a támogatás mértéke közel 8,63 millió Ft, amely Európai Uniós és hazai forrásból valósult meg. 

A Házmester’98 Kft. 1998-ban alakult. Fő tevékenységként nyomdai kivitelezéssel foglalkozik. Nyomdai tevékenysége keretében color nyomást B/3 méretig, borítéknyomást, fénymásolást, fémikerspirálozást, kötészeti munkákat és digitális nyomtatást végez.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően a Házmester’98 Kft. a projekt keretén belül a megítélt támogatási összegből olyan eszközöket szerzett be, amelyek által olyan piacokon tud versenyképessé válni az adaptív innováció beépítésnek köszönhetően, mint például az akadémiai és tudományos területek publikációi, szerzői saját kiadású megjelenések, eseti kiadványok, projekt-jellegű feladatokhoz kapcsolódó kiadványok, plakátok. Eddig az itt elvárt minőséget csak a költséges, ofszet technológia segítségével tudta ellátni a piacon.

A projekt kapcsán célunk az volt, hogy a projekt keretében beszerzett gépek pontosabb nyomtatási kivitelezést tegyenek lehetővé, kis példányszámú nyomatot is nagyon pontos minőségben, költséghatékonyan lehessen kivitelezni velük. A beszerzett gépeknek köszönhetően pedig a társaság versenyképességének javulására, és jelentős erőforrás megtakarításra számítunk.

A projekt keretében a tervezett kis példányszámú nyomdai kivitelezéshez szükséges Konica Minolta AccurioPress 6120 digitális nyomdai rendszer és RISO ComColor GD-7330 tintasugaras nyomdai rendszer került beszerzésre. Ez a technológia a digitális és az ofszet nyomdatechnológia közötti űrt tölti ki.

Az eszközöknek köszönhetően közepes példányszámú nyomatok is költséghatékonyan, kiváló minőségben állíthatók elő. Kis-közepes példányszámú könyvek és kiadványok igényes, de mégis költséghatékony kivitelezésére alkalmas. A digitális technológia rugalmasságát megőrizve (kis példányszám, utórendelések tetszőleges volumene, módosíthatóság) lehetőségünk nyílik olyan piaci szegmenseket is elérni, ahol eddig csak az ofszet nyomdák tudtak versenyképesen működni. Ezeken a piacokon a digitális technológia nyújtotta árelőnnyel és rugalmassággal tudunk kedvező alternatíva lenni ügyfeleink és leendő ügyfeleink számára.

A projekt megvalósítási időszaka 2018. május 11-től 2018. július 31-ig tartott. A pályázat során elnyert támogatási összegből a fentebb megnevezett nyomdai eszközök kerültek beszerzésre.