Már kapható a
    Pécs Anno, valamint a  
    Példás Pécsi Polgárok
         
naptársorozat
       legújabb példánya!

        

 Megjelent a Pécsi Krónika
   legújabb kötete, Varga
   Gyula Autókarosszéria-
     és Kocsigyár címen!

       A Házmester '98 Kft.
      továbbra is várja azok
    jelentkezését, akik pécsi
     vonatkozású, kiadásra
     alkalmas gyűjteménnyel,
    illetve dokumentumokkal
           rendelkeznek.

 

 

 

hazmester98.hu > Pályázati tájékoztató

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével az „Adaptív technológiai innováció eszközbeszerzéssel a Házmester’98 Regionális Kft-nél” című projekt keretében a Házmester’98 Kft. a nyomdaipari tevékenységének műszaki fejlesztéséhez szükséges eszközöket szerezte be. A támogatás mértéke közel 8,63 millió Ft, amely Európai Uniós és hazai forrásból valósult meg.

A Házmester’98 Kft. 1998-ban alakult. Fő tevékenységkéntnyomdai kivitelezéssel foglalkozik.Nyomdai tevékenysége keretében color nyomást B/3 méretig, borítéknyomást, fénymásolást, fémikerspirálozást, kötészeti munkákat és digitális nyomtatást végez.

ANemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően aHázmester’98 Kft.a projekt keretén belül a megítélt támogatási összegbőlolyan eszközöketszerzett be, amelyek által olyanpiacokon tud versenyképessé válni az adaptív innováció beépítésnek köszönhetően, mint például az akadémiai és tudományos területek publikációi,szerzői saját kiadású megjelenések, eseti kiadványok, projekt-jellegű feladatokhoz kapcsolódó kiadványok, plakátok. Eddig az itt elvárt minőségetcsak a költséges, ofszet technológia segítségével tudta ellátni a piacon.

A projekt kapcsán célunk az volt, hogy a projekt keretében beszerzett gépek pontosabb nyomtatási kivitelezést tegyenek lehetővé, kis példányszámú nyomatot is nagyon pontos minőségben, költséghatékonyan lehessen kivitelezni velük. A beszerzett gépeknek köszönhetően pedig a társaság versenyképességének javulására, és jelentős erőforrás megtakarításra számítunk.

A projekt keretében a tervezett kis példányszámú nyomdai kivitelezéshez szükséges Konica Minolta AccurioPress 6120 digitális nyomdai rendszer és RISO ComColor GD-7330 tintasugaras nyomdai rendszer került beszerzésre. Ez a technológia a digitális és az ofszet nyomdatechnológia közötti űrt tölti ki.

Az eszközöknek köszönhetően közepes példányszámú nyomatok is költséghatékonyan, kiváló minőségben állíthatók elő. Kis-közepes példányszámú könyvek és kiadványokigényes, de mégis költséghatékony kivitelezésére alkalmas. A digitális technológia rugalmasságát megőrizve (kis példányszám, utórendelésektetszőleges volumene, módosíthatóság) lehetőségünk nyílik olyan piaci szegmenseket is elérni, ahol eddig csak az ofszet nyomdák tudtakversenyképesen működni. Ezeken a piacokon a digitális technológia nyújtotta árelőnnyel és rugalmassággal tudunk kedvező alternatíva lenni ügyfeleink és leendő ügyfeleink számára.

A projekt megvalósítási időszaka 2018 májusától 2018. augusztusig tartott. A támogatás során elnyert összegből a fentebb megnevezett nyomdai eszközök kerültek beszerzésre.